BosnaFolk - B L O G

Kulturne tekovine Bosne i Hercegovine

Skip navigation.

BosnaFolk

Plagijati i Biblioteka Sarajeva

2 komentara za “ Plagijati i Biblioteka Sarajeva”

 • 1.
  Comments BosnaFolk piše:

  Kao vlasnik ove stranice kao i autor zbirke o sevdahu obavjestio sam Biblioteku Sarajeva o mom gornjem clanku. Odgovor ili komentar nisam dobio ali je izgleda Biblioteka ipak reagovala tako da je povukla tu zbirku sa svoje stranice. Ovim potezom se svrstala u institucije koje nimalo ili pak samo malo imaju dodira sa osnovnim normama ponasanja na internetu sto ih veoma mnogo udaljava i od elementarne etike bibliotekarske profesije.
  Za Bosnu Folk
  Muho Pasalic
  17.maj 2009

 • 2.
  Comments BosnaFolk piše:

  Nedavno sam upozoren da gornjem tekstu dodam imena nekih privatnih stranica koje u svom zanosu eksperata bosanske historije, kulture, kulinarstva i još mnogo toga, ne prezaju uzimati šta im drago i prezentirati to kao svoje.
  Jedan od njih je i stranica sa nazivom http://www.camo.ch. Na tom sajtu se može naći moja digitalna obrada gramatike bosanskog jezika, http://www.camo.ch/PDFO/Gramatika_bosanskoga_jezika.pdf gdje ime mog domena http://www.bosnafolk.com nije ni uklonjeno. Pored toga kod Ćame možete naći i zbirku sevdaha Sevda, sevda do srdaÅ¡ca, koja je očišćena od imena mog domena http://www.bosnafolk.com ali im se ipak potkrala mala greÅ¡ka jer kao i slučaju biblioteke nisu opazili – tj. izbrisali bosnafolk u pjesmi Ah, moj doro. Link je http://www.camo.ch/PDFO/Sevdalinke.pdf
  Da seljakluk bude veći Ćamo naglašava da su grešku moguće i moli da se kontaktira ako objavi nečiju tuđu sliku. A isto tako moli da svi oni koje objave njegove slike, fotografije ili tekstove na internetu, forumima i chatovima, kontaktiraju njega kao bi se izbjegli nesporazumi. Još kada bi sa riječi prešao na djela, možda bi se i udostojio kontaktirati moju malenkost i objasniti otkuda mu pomenute zbirke.
  Za Bosna Folk
  Muho Pašalić
  30.8.2010