Skip navigation.

Bosna Folk

Slikoljublja Galerije BosnaFolk-a


Promijeni stil Primarni stil Knjiga stil
Kolo bosansko

Članovi folklorne grupe Kolo Bosansko.


KOMENTARI
 • ansambl narodnih igara i pjesama Bosne i Hercegovine KOLO BOSANSKO -Sarajevo možete pogledati na www.bkc.ba -kolo bosansko
  pozdrav Sejo
  Sejo @ 21-01-2008
 • Ovo je fotografija ANSAMBLA NARODNIH IGARA I PJESAMA BOSNE I HERCEGOVINE KOLO BOSANSKO. Osnovan je 1993 godine kao segment kulturnog djelovanja JU Bosanski Kulturni Centar Sarajevo sa ciljem i osnovnom orijentacijom sakupljanje, obrada, umjetnička dogradanja i prezentacija igara i pjesama, raspektabilne kulturne baštine, bogate folklorne tradicije i narodnih običaja naroda u Bosni i Hercegovini na sasvim profesionalan način. Ovaj ansambl nije tipa KUD-a, on je nadogradnja na kulturno umjetnički amaterizam. 2008 godine obilježit će petnaest godina postojanja sa velikim svečanim koncertom o datumu ćemo blagovremeno obavjestiti javnost.
  KOLO BOSANSKO na svom repertoaru ima narodne igre i pjesme naroda iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i može ponuditi publici izvođenje cjelovečernjih koncerata sa 8 do 10 različitih koreografija u toku jednog koncerta, u kojima su pored pjesme i plesa prikazani segmenti narodnih običaja, zatim muzičko - scenskih predstava namjenskog karaktera, muzičkih programa zabavnog aranžmana i niz drugih interesantnih plesnih i muzičkih programa.
  KOLO BOSANSKO je gostovalo na niz koncerata i nastupa u zemlji i inostranstvu: Belgija, Njemačka,Slovenija,Španija,Egipat,Sirija,Jordan.Turska,Švedska,Austrija i mnoge druge zemlje.
  Preporučujemo pogledajte našu internet stranicu KOLO BOSANSKO.
  Sejo Mandic @ 29-01-2008
 • Interesuje me zašto nema više glasanja za ove fotografije i kakvi su rezultati dosadašnjeg glasanja. Puno pozdrava Sejo
  Sejo Mandi @ 31-01-2011
 • Hvala na komentaru. Skripta koju sam koristio za glasanje je vremenom usporavala stranicu tako da sam je uklonio. Tako su posjetioci znatno brže otvarali željene imidže. Koji je najviše dobio glasanje? Na to pitanje nemogu sada tačno odgovoriti, potrebno je da pogledam arhivu Slikoljublja.
  Svako dobro,
  M. Pašalić
  M. Pašalić @ 31-01-2011
 • Hvala na odgovoru.Mislim da bi dobro bilo dati listu glasova za fotografije.Hvala puno.
  Sejo Mandi @ 31-01-2011
Komentar:

Ime:


Website URL, ako imaš:


Email (nije vidljiv za druge)


Zapamti info posjetioca

Zadnjih pet slika

Kupola FerhadijeBudućnost - Gornji ŠeherKolo bosanskoIzgradnja prugeDva ratna druga